Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a decis ieri sa suspende pentru doua saptamani decontarea actiunilor subscrise in cadrul ofertei Alumil, incheiata la inceputul acestei saptamani, se arata intr-un comunicat al institutiei. In conditii normale, decontarea trebuia sa fie realizata in trei zile de la finalizarea ofertei.
Decizia Comisiei a fost luata in urma verificarii unor sesizari potrivit carora printre cei care au subscris in cadrul ofertei Alumil au existat persoane care nu aveau suficiente fonduri in raport cu subscrierea facuta. "Din analiza preliminara a documentelor si declaratiilor primite pana in prezent, CNVM a constatat ca exista indicii ca nu s-au respectat integral prevederile din prospectul de oferta cu privire la asigurarea fondurilor necesare subscrierilor", mai reiese din comunicat.

Cea mai atractiva oferta de pana acum

Cu o rata de suprasubscriere de 16 ori, Alumil Rom Industry reprezinta cea mai de succes oferta publica primara de vanzare de actiuni desfasurata pana acum din Romania. Spre comparatie, oferta publica de vanzare actiuni Transelectrica, desfasurata in aceasta vara, a fost suprasubcrisa de sase ori.
Oferta publica de vanzare de actiuni Alumil Rom Industry s-a derulat in perioada 8 -18 decembrie, iar investitorii au subscris peste 100 de milioane de titluri Alumil, cu 16 ori mai multe fata de pachetul de 6,25 milioane de titluri oferit spre vanzare.
Pretul unei actiuni a fost de 4,6 lei pe actiune. Alumil Rom Industry este detinuta de compania elena Alumil Mylonas, cu o participatie de 69,94% din actiuni, potrivit Mediafax. Un alt actionar semnificativ este cetateanul grec Michail Sotiriou, cu 30% din titluri. (Madalina Haranita)