Decizia de incetinire a ritmului lucrarilor de constructie a Autostrazii Transilvania reprezinta o decizie unilaterala a companiei Bechtel International, a anuntat miercuri printr-un comunicat Compania Nationala de Autostrazi ti Drumuri Nationale din Romania. CNADNR mai precizeaza ca va onora catre Bechtel International toate platile certificate de catre Consultant. In acest sens, CNADNR a inaintat, prin intermediul Ministerului Transporturilor, o solicitare catre Ministerul de Finante pentru alocarea sumelor aferente proiectului Autostrada Transilvania, potrivit Bugetului de Venituri si Cheltuieli aprobat pentru anul 2008.
Din punctul acestora de vedere incetinirea ritmului lucrarilor este consecinta circularei CNADNR conform careia incepand cu data de 15 noiembrie constructorii au obligatia sa treaca la inchiderea santierelor si pregatirea lucrarilor in executie pentru conservare pe perioada de iarna.
"Decizia companiei Bechtel International ne surprinde cu atat mai mult cu cat antreprenorul are front de lucru, iar CNADNR si-a respectat obligatia de a aviza in CTE Proiectul Tehnic pentru un nou sector, sectorul 3A Gilau - Mihailesti. In conditiile date compania Bechtel International obliga CNADNR sa reanalizeze oportunitatea continuarii relatiei contractuale existente", se arata intr-iun comunicat CNADNR.
Compania Bechtel a anuntat, reducerea activitatii la Autostrada Transilvania, reducere care va afecta 2.300 de angajati, iar sindicatul sustine ca a primit notificare de disponibilizari. otivul invocat este datoria de peste 27 de milioane de euro pe care Compania Nationala de Autostrazi ti Drumuri Nationale din Romania o are fata de americani.