Clientii casnici si firmele care au contract cu Electrica Oltenia va trebui sa se gandeasca de doua ori inainte de a anunta cantitatea de energie electrica pe care vor sa o consume.
Electrica a comunicat ieri ca, incepand cu 1 ianuarie 2007, va schimba sistemul de citire - facturare a curentului furnizat, care elimina procedeul de autocitire practicat pana acum in mediul urban.
Electrica va trimite catre clienti o scrisoare de intentie si o conventie de consum in care vor fi inscrise valorile lunare ale consumului estimat, luandu-se in calcul istoricul de consum pe perioada ultimului an pentru fiecare consumator existent in baza de date a Electrica. Aceste cifre vor sta la baza emiterii noilor facturi. De la anul facturile se vor transmite catre toti clientii, casnici si agenti economici, din mediul rural si urban. Factura de regularizare a consumului se va emite pe baza tarifelor in vigoare la momentul consumului, si nu la momentul efectuarii citirii de regularizare. In acest fel clientii nu vor fi afectati de modificarea tarifelor.
Electrica le recomanda clientilor sa-si faca bine calculele in privinta consumului pe care il vor trece in conventie, deoarece estimarea gresita a acestuia le va scoate bani din buzunar, iar sumele vor cuprinde o perioada de sase luni. De exemplu, daca un client declara 100 kWh, in loc de 200 cat consuma in medie, peste sase luni cand Electrica va emite factura de regularizare va trebui sa plateasca diferenta de pret pentru consumul nedeclarat, adica, in cazul nostru, 600 kWh. Daca declara mai mult si consuma mai putin, peste sase luni Electrica ii va scadea diferenta de bani din viitoarea factura.