Compania Allianz-Ţiriac Asigurari a lansat, luni, o pagina web prin intermediul careia clientii persoane fizice pot achizitiona online polite auto (RCA si CASCO) si de calatorii in strainatate, a anuntat asiguratorul. Demersul Allianz-Ţiriac se inscrie in politica Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), care a anuntat, in urma cu doua saptamani, ca politele auto obligatorii RCA vor putea fi emise, incepand cu 1 ianuarie 2009, si in sistem electronic, iar de la 1 ianuarie 2010 contractele de asigurare aferente acestor polite vor fi emise numai in acest sistem. Achizitia politelor este posibila prin intermediul site-ului www.allianzdirect.ro, iar plata contractelor de asigurare se face online, direct prin Internet sau in numerar, prin card bancar la bancomate, transfer bancar, direct debit sau Internet banking. In paralel cu lansarea acestui serviciu, Allianz-Ţiriac Asigurari a lansat polita CASCO Navigator, conceput special pentru persoanele fizice, potrivit lui Aurel Badea, director executiv de asigurari generale al companiei. "Prin constructia sa, Casco Navigator se adreseaza unei categorii foarte largi de soferi, care include atat persoanelor cu venituri sub medie, cat si pe cele cu venituri peste medie, avand preferinte mai sofisticate", a spus Badea.
Polita este structurata pe trei sectiuni, respectiv asigurarea riscurilor de baza de avarii si furt, asigurarea de accidente si asistenta rutiera, la care pot fi adaugate optional un numar de sapte clauze suplimentare. In plus fata de acoperirile de baza, clientii ce achizitioneaza CASCO Navigator beneficiaza gratuit, in anumite limite, de asigurarea de accidente a persoanelor din autovehicul si deces din boala a soferului, de asigurarea bunurilor personale din autovehicul, de asigurarea dotarilor suplimentare, precum si de asistenta rutiera.
Tarifarea pentru polita CASCO Navigator se face electronic, preturile ofertate fiind, in general, mai reduse decat cele practicate la produsul CASCO de baza al companiei, au spus reprezentantii Allianz-Ţiriac.