De miercuri, 23 martie, se va inchide circulatia la kilometrul 0 al Craiovei, timp de 14 luni, cat vor dura lucrarile la pasajul peste Valea Vlaicii. Ca sa ocoleasca aceasta zona, masinile vor putea ocoli fie pe strazile Brestei, Unirii si A.I. Cuza, fie pe Constantin Brancusi, Principatele Unite, Stefan cel Mare si Carol I.
Dupa mai multe sedinte in care municipalitatea a incercat sa-i convinga pe constructori sa nu inchida de tot traficul la kilometrul 0 al Craiovei, ieri s-a luat decizia finala. "Lucrarile la pasaj trebuie sa inceapa pe 28 martie, dar firmele constructoare au nevoie de cateva zile pentru organizarea santierului. Deci, traficul se va inchide pe principala artera a orasului, de la intersectia bulevardului Nicolae Titulescu cu strada Filantropiei si pana pe Calea Bucuresti, la Universitate", a declarat Teodor Sas, viceprimarul Craiovei.

Ocolire prin Brazda sau prin centru

Municipalitatea a decis si care vor fi traseele ocolitoare pe care sa le urmeze soferii care ar fi trebuit sa treaca prin Valea Vlaicii.
Cei care merg catre centru, pe bulevardul Nicolae Titulescu, au posibilitatea sa ocoleasca zona inchisa, luand-o fie la stanga, pe strada Constantin Brancusi (care va fi deschisa in ambele sensuri), apoi pe strada Principatele Unite (pe intreaga ei lungime urmand sa se instituie sens unic dinspre strada Brancusi catre Stefan cel Mare) si pe Stefan cel Mare, fie la dreapta, pe strazile Filantropiei sau pe Iancu Jianu, apoi pe strada Brestei, in sus pe Unirii si pe A.I. Cuza, chiar prin fata Primariei Craiova.
"La intersectia strazii Iancu Jianu cu bulevardul Nicolae Titulescu incercam sa amenajam un sens giratoriu provizoriu, care sa simplifice circulatia in aceasta zona", a precizat viceprimarul Sas.
Cei care vin catre centru dinspre Electroputere vor fi nevoiti ca, de la Universitate, sa o ia fie la stanga, pe strada Aries, fie la dreapta, pe bulevardul Carol I, catre gara.

Strada A.I. Cuza, deschisa noaptea

"Strada A.I. Cuza va ramane deschisa si noaptea, dar se pare ca se va inchide, totusi, in weekenduri - de vineri seara pana luni dimineata - pentru ca traficul este destul de scazut la sfarsit de saptamana. O decizie definitiva in acest sens nu s-a luat inca", a mentionat viceprimarul.
Tot de miercuri, 23 martie, tramvaiul nu va mai circula decat pe doua portiuni: intre Peco Severinului si Isalnita, respectiv intre Universitate si Ford. Lucrarile pentru realizarea legaturii dintre cele doua sensuri ale liniei de tramvai, necesara pentru ca acesta sa poata intoarce la Universitate, vor incepe chiar de astazi, pe Calea Bucuresti, in dreptul Universitatii.

Traseele autobuzelor, modificate substantial

In privinta autobuzelor si minibuzelor ale caror trasee treceau pe la kilometrul 0, acestea vor urma varianta ocolitoare, pe strazile Iancu Jianu si Brestei. "Constructorul a spus ca este posibila lasarea unei benzi de circulatie pe Calea Bucuresti, intre kilometrul 0 si Universitate, pe care sa poata circula alternativ doar mijloacele de transport in comun, nu si celelalte vehicule", a explicat Teodor Sas.
Totusi, traseele autobuzelor care treceau pe la kilometrul 0 se vor modifica substantial, pentru ca mijloacele de transport in comun sa ocoleasca zona care se va inchide. Modificarile vor fi anuntate zilele urmatoare de RAT Craiova.
"In privinta traseelor ocolitoare ale autobuzelor, incercam sa folosim cat mai mult varianta Dacia-Decebal, adica aceia care vin din Craiovita Noua si trebuie sa ajunga in partea cealalta a orasului sa mearga pe Rocada, intrucat, din analizele RAT, cei mai multi calatori sunt pe relatia dintre Craiovita si platforma industriala de est", a mentionat viceprimarul Sas.
Se inchide strada Amaradia
Municipalitatea craioveana a decis ieri, de comun acord cu Politia Rutiera, sa inchida strada Amaradia de sambata dimineata, de la ora 8.00. "Aceasta artera va fi inchisa pentru minimum 30 de zile, de la intersectia cu strada Constantin Brancusi pana la intersectia cu strada Doljului, in vederea reabilitarii retelei de distributie a gazelor naturale si a modernizarii retelei de electricitate", a precizat comisarul Emil Zuican, seful Biroului Rutier Craiova.