Lucrarile la cladirea care va rivaliza cu Romexpo au un avans de cinci luni, motiv pentru care Primaria Craiova a trebuit sa refaca graficul de plati
La Centrul Expozitional si de Afaceri care se construieste pe locul fostului Targ Romanesti din Craiova s-a lucrat in sase luni cat pentru un an. Demarate la 15 iunie 2011, lucrarile au avut, la sfarsitul anului, un avans de cinci luni, iar Primaria Craiova, beneficiara proiectului, a trebuit sa refaca graficul de plati. "La Centrul Multifunctional, fata de ritmul lucrarilor prevazut pentru 2011 si cuantumul platilor, situatia este alta. S-a constatat ca lucrarea se poate realiza intr-un termen mai scurt si in acest sens s-a redus durata de finalizare stabilita prin contract de la 36 la 31 de luni, modificandu-se astfel si graficul de plati. De aceea si la rectificarea bugetara din august s-au prevazut bani mai multi pentru acest obiectiv", a explicat viceprimarul Craiovei, Marinica Dinca.
In bugetul de venituri si cheltuieli al Consiliului Local Craiova pe anul 2011 a fost prevazuta pentru Centrul Multifunctional suma de 5.478.000 de lei. Pana la 30 noiembrie, pentru acest proiect se achitase suma de 4.847.665,57 lei, reprezentand cota ISC (Inspectoratul de Stat in Constructii) de 0,1%, avize si lucrari, "dar pana la sfarsitul anului fondurile alocate vor fi cheltuite in totalitate", dupa cum se preciza in ultimul raport privind executia bugetara intocmit de primarie.

In primavara se va monta acoperisul

Proiectul a carui valoare totala se ridica la 87.446.455 de lei, din care 33.157.133 de lei provin de la Uniunea Europeana, ca asistenta nerambursabila, iar restul dintr-un imprumut contractat de municipalitate, trebuie finalizat in 2013. Ritmul in care se lucreaza ii face insa pe constructori sa creada ca imobilul cu trei niveluri, o cupola cu diametrul de 80 de metri si peste 6.000 de metri patrati de spatii expozitionale interioare ar putea fi finalizat chiar la vara. In momentul inceperii lucrarilor, durata de executie luata in calcul de constructori a fost de 30 de luni.
Profitand de vremea buna, la Centrul Multifunctional se va relua lucrul incepand de astazi. "Timpul ne permite si este pacat sa nu profitam", a precizat seful de santier din partea SC Recon SA, Constantin Golfita. Acesta a explicat si care este stadiul lucrarii la inceput de an. "Lucrarile la infrastructura sunt gata. Parterul si planseul peste parter, la fel. Am terminat si toti stalpii de la etajul unu si avem noua placi peste etajul unu facute, din 20. Fata de ultimul grafic de lucrari stam foarte bine, dar recunosc ca ne-a lasat si vremea. Am mai facut si jumatate din parcare", a precizat Constantin Golfita.
Acesta a mai mentionat ca in perioada de iarna la Centrul Multifunctional se va lucra in subsol, la tencuieli: "La subsol, scarile si pardoseala sunt gata, iar in perioada de iarna aici se va putea lucra la tencuieli, pentru ca avem incalzire pe camere". Constantin Golfita a afirmat ca in primavara se va monta si acoperisul, lucrare care era prevazuta sa se faca in toamna: "Toate elementele cupolei sunt executate. O s-o aducem in curte si o sa o punem in aprilie sau mai, nu in toamna, cum era prevazut".