Dupa BCR, ING, ProCredit Bank, Italo-Romena, o noua banca, MKB Romexterra Bank a anuntat ca si-a modernizat reteaua pentru utilizarea cardurilor cu cip. Alte banci, printre care Banca Transilvania sau CEC-ul au anuntat ca vor accepta in curand noile carduri cu cip, care sunt mai sigure decat un card clasic si permit utilizatorilor sa beneficieze de mai multe servicii bancare, printre care si noua tehnologie de plati rapide tip contactless, doar cu aratarea cardului, fara semnarea vreunei chitante sau introducerea codului PIN.
BCR a fost prima banca ce a acceptat carduri cu cip, inca din martie 2005, iar ProCredit Bank si ING au emis, de anul trecut, carduri cu cip. Tehnologia cipului inseamna tranzactii mai sigure, derulate mai rapid si o gama intreaga de servicii pe acelasi card.
Tehnologia bazata pe cip este foarte flexibila si nu se limiteaza doar la functia de plata. Cardurile cu cip contin caracteristici de securitate performante, cum ar fi incriptarea de date, pentru a impiedica utilizarea neautorizata a cardului.
Cardurile cu cip pot fi folosite si la bancomatele si POS-urile clasice, intrucat dispun, in afara de cip, si de banda magnetica existenta in prezent la orice card.