În plina criza economica si imobiliara, cererea pentru închirierea de locuinte este constanta. Cele mai solicitate sunt apartamentele cu doua camere si garsonierele.Proprietarii de imobile care vor sa le vânda trebuie sa mai lase din pret. Nu la fel de ghinionisti sunt însa proprietarii de imobile care au locuinte de închiriat. Acestia au marit chiriile înca de la sfârsitul lunii august, profitând de faptul ca studentii si elevii au început sa-si caute un loc de cazare. Înca din prima parte a lunii septembrie, chiriile garsonierelor au ajuns la un nivel mediu de 200 de euro/luna, iar apartamentele cu doua camere, la 250 si 300 de euro/luna.  
Garsonierele, cele mai cautate Chiar daca multi elevi si studenti si-au gasit o locuinta si unii proprietari si-au retras locuintele de la vânzare pentru a le închiria, preturile au ramas neschimbate. "Chiriile sunt mari. Cu toate acestea, în Craiova apartamentele se închiriaza în continuare", a declarat Bibina Dica, directoarea agentiei Biros Imobiliare. Aceasta a explicat ca garsonierele sunt cele mai solicitate, preturile de închiriere variind între 180 si 300 de euro/luna, în functie de dotari si de pozitionare, dar si apartamentele cu doua camere, care se închiriaza cu 250 si 600 de euro/luna. "Apartamentele cu trei camere nu prea sunt solicitate pentru închiriere deoarece întretinerea este mult mai costisitoare, mai ales iarna", a precizat Bibina Dica.  
Majorari în fiecare an Majorarea chiriilor nu este un fenomen nou. Chiriile apartamentelor din centrele universitare mari se majoreaza în fiecare toamna cu cel putin 10%. Situatia se datoreaza faptului ca universitatile nu dispun de suficiente locuri de cazare. În mod special, anul acesta, la situatie a contribuit si modificarea conditiilor de creditare, dar si criza financiara, care i-a determinat pe craioveni sa amâne cumpararea unei locuinte, fie din prudenta, fie pentru ca veniturile nu le mai permit sa împrumute sumele necesare.  
Chiriile pentru spatiile comerciale nu au crescut Daca pentru locuintele pentru persoane fizice chiria a crescut considerabil, nu acelasi lucru s-a întâmplat însa pe segmentul închirieri destinat persoanelor juridice. Fiind vorba de firme, a caror activitate este direct influentata de situatia economica actuala, acestea nu sunt dispuse sa suporte costuri suplimentare cu închirierea spatiilor comerciale sau a celor pentru birouri. "Chiriile pentru imobilele închiriate de persoanele fizice au crescut. În rest, însa nu. Degeaba proprietarii de spatii comerciale cer 20 euro/mp, daca agentii economici nu sunt dispusi sa dea decât 12-15 euro/mp", a precizat Teodor Popescu, directorul agentiei Dorcas Imobiliare. Decât sa stea cu spatiile goale, în cazul în care li se face o oferta buna, chiar daca este sub ceea ce cer, proprietarii accepta, mai ales ca este vorba de suprafete mari.