China vrea sa investeasca peste un miliard de euro in realizarea unui parc industrial in Romania, care va deservi peste 200 de companii, pe o suprafata de 100 de hectare, a anuntat, miercuri, Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuretti (CCIB). "Autoritatile chineze si-au manifestat inca o data dorinta de investi peste un miliard euro in realizarea unui parc industrial in Romania, care sa cuprinda peste 200 companii, pe o suprafata de 100 hectare", a declarat, intr-un comunicat, vicepresedintele CCIB Nicolae Vasile, dupa participarea la China International Fair for Investment and Trade (Targul International pentru Comert si Investitii din China) - CIFIT.
Potrivit sursei citate, amplasamentul viitorului parc industrial urmeaza sa fie selectat in urma vizitelor unor delegatii chineze in Romania, care ar putea opta pentru unul dintre judetele Dambovita, Teleorman, Arges si Cluj.
Domeniile de care sunt interesati investitorii chinezi sunt materialele de constructii, inclusiv tehnologii de ultima ora, resursele regenerabile de energie, produsele electrice, electronice si de telecomunicatii.