Consiliul Concurentei a amendat Societatea Nationala de Transport Feroviar de Marfa - "CFR Marfa" cu peste 7 milioane de euro pentru ca a incalcat Legea Concurentei. Astfel, s-a decis sanctionarea societatii in urma unei investigatii care a avut drept scop verificarea posibilelor practici anticoncurentiale in raport cu operatorii de transport feroviar cu capital privat. Potrivit unui comunicat al Consiliului, s-au descoperit abuzuri ale CFR Marfa din cauza pozitiei dominante pe care o are pentru doua servicii respectiv remizarea locomotivelor si odihna personalului. Prestarea acestor servicii este legata de depourile de locomotive aflate in patrimoniul societatii.
Operatorilor privati li s-au creat astfel prejudicii de natura economica, cu efecte asupra tarifelor de transport de pe piata transportului feroviar de marfa.
La randul lor, reprezentantii CFR Marfa sustin ca societatea nu detine o pozitie dominanta pe piata serviciilor de reparatii si intretinere de material rulant si vor contesta in instanta decizia Consiliului Concurentei. (M.H.)