Incepand de anul viitor soferii galateni care opereaza pe taxiuri vor primi certificate de conduita profesionala, care vor fi eliberate atat de Camera Taximetristilor, cat si de Primarie. Un document asemanator era emis si pana acum, dar acesta nu avea importanta pe care o va capata in viitorul apropiat. "In acest certificat vor fi consemnate toate abaterile de la conduita profesionala ale taximetristului, dar si sanctiunile primite de la organele statului, oricare ar fi acestea.

In cazul in care Camera Taximetristilor sau Primaria vor considera ca comportamentul unui sofer lasa de dorit sau acesta reprezinta un potential pericol pentru ceilalti participanti la trafic, avem posibilitatea sa nu-i mai acordam certificatul de conduita profesionala. Fara acesta nu mai poate practica taximetria", ne-a declarat presedintele Camerei Taximetristilor din Galati, Stefan Gherasim.

Problema e ca deciziile celor doua structuri amintite nu sunt definitive, ele putand fi atacate in justitie, chiar daca abaterile comise in mod repetat de soferi sunt dintre cele mai grave, cum ar fi conducerea pe drumurile publice in stare de ebrietate.