Traian Basescu a declarat, vineri, ca se bucura ca proiectul Centrului Tehnic al Grupului Renault de la Titu continua, precizand ca in timpul iernii trecute i-a fost teama de faptul ca, din cauza crizei, acesta ar putea fi abandonat.
"Ma bucur ca proiectul merge inainte. In primavara eram alertat de stoparea proiectului, dar acum lucrurile sunt in regula. Mi-a fost teama ca, din cazua crizei, proiectul se abandoneaza, de aceea reactia noastra a fost foarte rapida la ideea de garantii la creditul BEI", a declarat Basescu, aflat in vizita la santierul Centrului Tehnic Titu al Renault, la un an de la deschiderea acestuia.
El a mai spus ca primul lucru pe care l-a facut a fost ca pe 12 ianuarie sa mearga la Luxembourg si sa discute cu presedintele BEI pentru deblocarea creditelor. "Presedintele BEI le-a esalonat, era si Ford si dumneavoastra, mai intai a fost Ford apoi dumneavoastra", a adaugat Traian Basescu.
Basescu a fost intampinat pe santier de Philippe Prevel, directorul general al Renault Technologie Roumanie (RTR) si de directorul de proiect de la Titu.
Compania Renault Technologie Roumanie, controlata de grupul francez, a castigat in anul 2007 licitatia organizata de Consiliul Judetean Dambovita pentru concesionarea unui teren de 258 ha din orasul Titu, pe care acum construieste un centru auto. Centrul auto presupune o investitie de circa 450 de milioane de euro si crearea a 3.000 de locuri de munca.