Se face Autostrada Suspendata!
A fost facut primul "pas" pe autostrada suspendata. Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB) a aprobat in sedinta de joi indicatorii tehnico-economici pentru cel mai scump proiect de infrastructura din istoria Capitalei. De altfel, primarul general, Sorin Oprescu, spunea la realegerea sa din 10 iunie ca primul proiect de care se va ocupa acum, cu Consiliul General ce nu ii va mai fi ostil, va fi autostrada suspendata.
Lucrarile vor incepe la primavara, odata ce vor trece zapezile, a spus Oprescu, joi seara, dupa incheierea sedintei Consiliului General.
Dupa luni de zile in care proiectul a fost respins de un CGMB cu majoritate PDL, proiectul autostrazii suspendate a fost in final aprobat in sedinta de joi. De aceasta data insa, majoritatea este detinuta de USL, formatiune politica ce sustine proiectele edilului-sef Sorin Oprescu.
Primarul general Sorin Oprescu a declarat, joi, ca in cadrul parteneriatului public-privat pentru materializarea acestui proiect ar putea fi cooptati investitori din China, SUA, Rusia si Coreea de Sud. "Nu vorbim despre bani de la buget, pentru ca nu ii avem. Va fi un parteneriat public-privat", a spus Oprescu.
Intrebat cand ar trebui sa inceapa lucrarile la autostrada suspendaya, primarul general a raspuns: "Ieri. Proiectul a fost respins de sapte ori (pană joi - n.r.)".
Autostrada suspendata este cel mai scump proiect din istoria Capitalei. Conform documentului prezentat executivului Capitalei, costul total al lucrarii va fi de 6,83 miliarde lei, adica de 1,570 miliarde euro.
"Finantarea se va asigura din alocari bugetare sau/si din alte fonduri legal constituite", se precizeaza in studiul de fezabilitate.