Gandul: Cum arata Promenada, "mall-ul corporatistilor" din Bucuresti. Imagini din interior, cu o saptamana inainte de marea deschidere

Peste o saptamana se deschide cel mai nou mall din Bucuresti, Promenada, situat pe Calea Floreasca Nr. 246B. Este prima astfel de inaugurare care a avut loc in ultimii trei ani in Bucuresti. Chiar inainte de inaugurare, complexul mai este cunoscut si dupa denumirea de "mall-ul corporatistilor", deoarece este situat intr-o zona cu multe cladiri de birouri.
La o distanta de doar cateva sute de metri, la adresa Iancu de Hunedoara Nr. 48, se afla Crystal Tower, singura cladire din Bucuresti cu helioport pe acoperis. Langa mall se afla SkyTower, parte din acelasi complex si cea mai inalta cladire din Bucuresti: 36 de etaje/137 m inaltime.
La finalizare, Promenada va fi certificata ca o cladire verde. Centrul comercial detine, inca din faza de proiect, pre-certificarea "Gold" emisa de autoritatea germana pentru cladiri sustenabile, DGNB - Deutsche Gesellschaft fur Nachhaltiges Bauen.
Gandul a avut acces in Promenada si va prezinta imagini realizate cu doar 8 zile inainte de lansarea din 17 octombrie.
Oamenii spun ca Promenada seamana cu un iPhone... sau cu un submarin daca privim din alta perspectiva.
Constructia este realizata pe sase niveluri. Primele doua etaje subterane (-3 si - 2) sunt destinate parcarii subterane, iar restul de 4 niveluri (din demisol si pana in etajul 2) gazduiesc zona comerciala a Promenadei cu o suprafata inchiriabila de 35.000 de mp.Cei care vor dori sa urce mai repede la etajele superioare vor avea la dispozitie lifturi.
Proiectul a costat peste 130 milioane de euro si a fost dezvoltat de compania austriaca Raiffeisen Evolution. Compania a luat, pentru acest proiect, un credit de 100 milioane de euro de la banca Raiffeisen.
Spatiul de la ultimul nivel a fost separat in doua zone - cea acoperita va gazdui o sala de fitness, o zona de divertisment, dar si zona de food-court. Zona descoperita va functiona o terasa pe toata durata anului. Dezvoltata pe o suprafata de peste 7.000 mp, pe terasa din Promenada vor fi: cafenele, o zona de evenimente destinata proiectiilor de film, teatrului sau concertelor, o zona de joaca pentru copii, coltul adolescentilor si spatii verzi.
In Promenada vor fi gasite magazinele unor branduri celebre, printre care amintim: Adidas, Bershka, H&M sau C&A.
Iata de ce i se mai spune si mall-ul corporatistilor : pe fundal se vede o cladire de birouri cu logo-ul Oracle.