Ziarul Financiar informeaza : Fratii Horpos sunt noii moguli ai infrastructurii

Fratii Alexandru (40 de ani) si Traian Horpos (33 de ani), actionarii majoritari ai constructorului Straco, au castigat in ultimele 18 luni contracte cu statul in valoare de peste jumatate de miliard de euro, fiind cei mai activi constructori locali, potrivit estimarilor ZF.
Firma Straco Grup, infiintata in 2003, a pornit la drum cu contracte cu primariile de sector din Capitala si a avut o evolutie ascendenta de-a lungul anilor, reusind sa ajunga de la afaceri de 578.000 de euro in 2003 la aproape 50 mil. euro anul trecut, adica o crestere de peste 85 de ori, conform informatiilor de pe site-ul companiei si de la Ministerul Finantelor.
Cea mai mare parte a contractelor de infrastructura primite de Straco in ultimul an si jumatate sunt castigate in consortiu, dar creeaza premisele aparitiei unor noi regi ai asfaltului, alaturi de nume precum Costel Casuneanu de la PA&CO International, Dorinel Umbra rescu de la Spedition UMB sau Dan Besciu de la Euroconstruct Trading ‘98.
Rezultatele contractelor castigate de Straco au inceput sa se vada de anul trecut cand firma si-a majorat afacerile cu 30%, desi piata a scazut cu 20%, iar numarul de angajati a crescut cu 50%