Presedintii celor sapte federatii sindicale din CFR nu vor cere majorarea salariilor angajatilor insa au solicitat sa nu le fie anulate sporurile cu caracter permanent sau sa le fie reduse salariile a declarat presedintele Federatiei Nationale Miscare Comercial Gheorghe Popa.
Acesta a afirmat ca sindicatele CFR au cerut ministrului transporturilor si infrastructurii Gheorghe Pogea sa spuna ce protectie sociala va asigura salariatilor in cazul unor disponibilizari. Berceanu a spus ca va discuta cu ministrul muncii Marian Sarbu pentru gasirea unei solutii in acest sens. Gheorghe Popa a adaugat ca ar fi o problema in cazul in care s-ar face disponibilizari deoarece nu sunt prevazute sume pentru plati compensatorii.
La discutiile de joi cu cele sapte sindicate CFR ministrul transporturilor Radu Berceanu a solicitat directorilor generali interimari ai CFR sa prezinte in cel mai scurt timp un program de restructurare care sa vizeze reducerea cheltuielilor inclusiv cele de personal. Berceanu insista pentru reorganizarea CFR vizand controlul strict al celor trei societati pentru a constata daca exista personal excedentar in cadrul companiilor.