Mircea Toader, secretar de stat in cadrul Ministerului Administratiei si Internelor, a anuntat ca va face public contractul de privatizare al Combinatului. Dupa ce proaspatul secretar executiv al Partidului Democrat a fost refuzat de AVAS, acum cererile lui Mircea Toader se vor adresa direct conducerii Mittal Steel Galati.

“Voi face cit de curind o adresa scrisa catre conducerea combinatului siderurgic. In cazul in care voi fi refuzat, nu ma voi opri. Sint decis sa merg la organele statului care detin dosarul de privatizare al Sidex si imi voi folosi dreptul, pe care il am in calitate de ministru secretar de stat, pentru a citi personal documentele de privatizare ale fostului Sidex Galati”, a declarat Mircea Toader. Secretarul de stat si-a aratat disponibilitatea de a face public orice aspect care a defavorizat statul roman.

“Nu stiu daca am dreptul de a face publice anumite clauze din contract, insa sint sigur ca oamenii trebuie sa stie ce s-a intimplat cu adevarat la privatizarea Sidex. Eu vreau sa stiu daca nu cumva stapinii Mittal Steel pot inchide unitatea atunci cind au chef fara sa dea nici un fel de explicatii”, a mai adaugat Mircea Toader.

Dorian Dumitrescu, PR manager Mittal Steel Galati, ne-a comunicat ca nu vrea sa comenteze nimic din ceea ce spune secretarul de stat Mircea Toader referitor la modul de privatizare al combinatul siderurgic.