Complexul Energetic (CE) Rovinari risca sa intre in incapacitate de plata, potrivit lui Ion Calinoiu, presedintele Consiliului Judetean Gorj, care sustine ca, in luna februarie, s-a vandut o cantitate foarte mica de energie electrica, care nu a ajuns nici macar la nivelul celei mai neperformante luni a anului trecut: "Am informatii conform carora in luna februarie s-a vandut doar 300.000 MGW/ora de energie electrica, ceea ce nu s-a inregistrat nici in cele mai neperformante luni ale anului trecut, cand s-au vandut 500.000-600.000 MGW. In aceste conditii, CE Rovinari risca sa intre in incapacitate de plata". Ion Calinoiu spune ca va solicita, printr-o adresa oficiala, o informare asupra situatiei economice a Complexului Energetic Rovinari.  
CE Rovinari se confrunta cu unele dificultati financiare si a facut un imprumut bancar in suma de 25 de milioane de lei. Chiar si directorul general al CE Rovinari, Gheorghe Davitoiu, recunoaste ca sunt probleme cu lichiditatile: "Sunt probleme cu cash-flow-urile acum. Sunt stocuri multe de anul trecut si s-a bagat cash-flow-ul in ele". Directorul CE Rovinari spune ca unitatea se confrunta cu greutati in privinta cererii de energie electrica: "E mai greu cu cererea de energie, dar incercam sa ne descurcam. A mai scazut cererea in ultimul timp".
In schimb, Leonard Filip, purtatorul de cuvant al CE Rovinari, spune ca nu sunt probleme deosebite: "Din discutiile pe care le-am avut cu directorul unitatii a reiesit ca energia vanduta s-a mentinut pe acelasi trend ca si anul trecut cu unele mici oscilatii".