Investitiile în imobiliare pot parea riscante, în conditiile în care numarul tranzactiilor cu imobile se mentine sub cel consemnat anul trecut. Pe termen lung, apartamentele mici pot reprezenta însa investitii sigure.În anii trecuti, toamna era o perioada ce marca revigorarea pietei imobiliare. Nu acelasi lucru s-a întâmplat anul acesta, când din prima luna de toamna, cererea a fost mica. În plus, costurile de vânzare au ramas la un nivel scazut, iar cumpararea de locuinte a devenit tot mai dificila din cauza noilor conditii restrictive de creditare impuse de banci. Valoarea de garantie a imobilelor a scazut.  
Profit din chirii Exista anumite imobile care ramân investitii sigure pentru craiovenii care au economii pe care vor sa le investeasca în acest domeniu. "Daca situatia ar fi constanta în piata imobiliara si în 2009, si în 2010, cele mai sigure investitii ar fi cele în garsoniere si apartamente cu doua camere. În prezent, preturile sunt foarte bune pe piata în acest sector", a declarat Nicu Radut, directorul agentiei imobiliare Unic. Acesta a explicat ca, chiar daca pretul locuintelor ar mai scadea în urmatorii ani, cei care investesc bani în locuinte si-i pot recupera din chirii. "Daca nu se mai dau credite, oamenii care voiau sa-si cumpere o locuinta trebuie sa stea undeva, asa ca vor închiria. Chiar daca nu se câstiga bani din revânzare (ca în cazul unei revigorari a pietei), garsonierele si apartamentele cu doua camere produc bani", a adaugat Radut.  
Investitia în apartamente, de viitor Parerea este împartasita si de alti specialisti din piata imobiliara. "Cine are bani sa investeasca în apartamente, pe care sa le închirieze pentru ca piata chiriilor este buna", a precizat Bobina Dica, directoarea agentiei Biros Imobiliare. Aceasta avertizeaza însa ca persoanele care au astfel de intentii trebuie sa-si faca niste calcule initiale, având în vedere comportamentul chiriasilor. "La sume foarte mari închiriaza doar companiile. Studentii si elevii vor chirii cât mai mici. Foarte repede se închiriaza o garsoniera la 150 de euro si un apartament la 200 de euro", a spus Bibina Dica. Drept urmare, oamenii trebuie sa investeasca în locuintele care au cel mai mic pret. 
Terenurile - profitabile, dar riscante Si investitiile în terenuri pot fi profitabile, mai ales pe termen lung. "Cele mai sigure investitii sunt cele în teren extravilan, care sa aiba perspective de intravilan si care sa fie cât mai aproape de utilitati", a declarat Teodor Popescu, directorul agentiei Dorcas Imobiliare. Sunt rentabile investitiile în terenurile din preajma unor proiecte imobiliare aflate în desfasurare sau a unor suprafete cu potential industrial de dezvoltare.
Unii specialisti din domeniu spun ca investitiile în terenuri sunt pentru cei care vor sa riste mai mult. "Daca nu se dezgheata piata, terenurile nu aduc venituri. Daca ar creste însa preturile, din terenuri s-ar face mai multi bani decât din locuinte", a spus Nicu Radut. Potrivit acestuia, cu cât riscul e mai mare, cu atât creste câstigul. Daca va place sa riscati, sfatul acestuia este sa va orientati catre un teren cu o valoare foarte mica.