Procedura de infringement pentru depasirea termenelor de conformare pe mediu nu mai poate fi declansata inainte de 2011-2012. Complexul ar putea avea probleme cu finantarea bancara din care sunt previzionate sa fie atrase aproximativ 160 de milioane de euro.

Complexul Energetic (CE) Craiova a scapat de pericolul declansarii impotriva sa a procedurii de infringement din cauza nerespectarii termenelor de conformare pentru realizarea investitiilor de ameliorare a conditiilor de mediu. Potrivit Monicai Mateescu directoarea Agentiei Regionale pentru Protectia Mediului (ARPM) Craiova termenul intermediar de conformare nu reprezinta un pericol din acest punct de vedere. "Conform legislatiei europene termenele finale de conformare sunt 2011-2012. Noi aveam niste termene intermediare dar prelungirea acestora nu va duce la declansarea procedurii de infringement in cazul in care cel final va fi respectat" a precizat Mateescu.
La randul sau directorul general al CE Craiova Constantin Balasoiu spune ca pot aparea intarzieri din cauza depasirii termenelor de executie dar nu si a celor de licitatii si achizitii: "Avem in derulare doua investitii a caror valoare se ridica la 70 de milioane de euro. Ele au ca termen de finalizare sfarsitul lui 2009. Pot aparea decalari din cauza executiei dar nu si din punct de vedere al respectarii termenelor de organizare a licitatiilor pentru achizitii. In al doilea rand noi avem in program reabilitarea si modernizarea blocului nr. 7 pentru care ne-am fixat ca termen-limita sfarsitul anului 2008. Nu este nici o problema insa atata timp cat ne incadram in termenul final 2011-2012". Potrivit lui Balasoiu probleme ar putea aparea si in ceea ce priveste finantarile de investitii din credite bancare in actualele conditii de criza. "In doua luni si jumatate trebuie sa organizam licitatia pentru instalatia de desulfurare si speram sa nu avem surprize" a mai spus directorul.
CE Craiova trebuie sa faca investitii de mediu de peste 400 de milioane de euro din care aproximativ 160 de milioane sunt previzionate sa fie asigurate din credite bancare. Una dintre alternativele finantarii consta in listarea unui pachet de 15% din capitalul social pe Bursa insa in conditiile actuale de criza economica nici aceasta nu pare o solutie. "Ce sa listam? Si unde? In conditiile actuale de criza riscam sa dam actiunile de pomana" a spus Constantin Balasoiu. Potrivit unui studiu efectuat de compania Deloitte complexul ar valora cel putin 600 de milioane de euro.