O parte dintre hotelierii de pe litoralul romanesc au majorat tarifele de cazare incepand de ieri, in medie cu 10-15% fata de perioada precedenta, anunta Mediafax.
Potrivit lui Andrei Trandafir, vicepresedinte al Asociatiei Patronale Mamaia, tarifele de cazare in Mamaia vor ajunge din acest weekend la 90 - 110 lei pentru un loc pentru o noapte intr-o camera la un hotel de doua stele, la 200 de lei pentru o noapte intr-o camera la un hotel de trei stele, iar la patru stele un loc de cazare la hotel ajunge, in unele cazuri, la 300 de lei. Hotelierii din Mamaia considera ca la acest sfarsit de saptamana statiunea va fi ocupata la intreaga capacitate, asteptandu-se la 20.000 de turisti.
Hotelierii din statiunile din sudul Litoralului care au operat scumpiri la 1 iunie au amanat o noua majorare pana la 1 iulie. In prezent, in statiunile din sudul Litoralului o camera intr-un hotel de doua stele costa in jur de 70 de lei pe noapte. La un hotel de trei stele tariful pentru o noapte poate ajunge pana la 150 lei, iar la trei stele 200 de lei.
La particulari, in vilele din 2 Mai, Vama Veche sau Costinesti, tarifele pornesc de la 50 lei de persoana pe noapte. (M.C.I.)