Cele 119 locuinte distruse de inundatiile de la sfarsitul lunii iulie si care vor fi reconstruite prin intermediul unor firme de constructii vor fi ridicate 'la rosu', fara nici un fel de finisaje, a declarat subprefectul Mihai Elvadeanu. Potrivit acestuia, actul normativ care reglementa reconstructia caselor distruse de ape a fost modificat, astfel incat Guvernul a decis ca locuintele sa nu fie finalizate, ci doar construite la rotu. "Se cere ca aceste case sa fie la rotu. La rotu nu inseamna finisaje. Constructiile vor fi ridicate din caramida si cu caciula, adica cu acoperis. Asta da Guvernul: un ajutor, nu despagubire totala, nu il repune in situatia anterioara', a afirmat subprefectul, care considera ca, in conditiile in care casele nu vor trebui finisate, acestea vor putea fi finalizate la 1 decembrie.
Elvadeanu considera ca ridicarea doar a peretilor si montarea acoperisului vor putea fi facute din sumele maxime de 10.000 de lei alocate de Guvern.
Pentru ca imobilele la rosu vor fi nelocuibile, subprefectul sustine ca va face astfel incat banii colectati in contul sinistratilor sa fie platiti acelorasi firme, pentru a executa lucrari suplimentare de finisaje.