Casa de Avocatura "Nemoianu", din Ramnicu Valcea, condusa de avocata Daniela Nemoianu, ofera servicii de consultanta juridica complexurilor energetice din Oltenia si Societatii Nationale a Lignitului, la preturi de lux.

Casa de Avocatura "Sova" si-a incheiat afacerile de consultanta juridica oferita complexurilor energetice de la Rovinari si Turceni, dar a fost inlocuita destul de repede cu o alta societate de profil. Casa de Avocatura "Nemoianu" din Valcea, condusa de Daniela Camelia Nemoianu, se ocupa in prezent de tot ceea ce reprezinta divizari si fuziuni legate de infiintarea companiei Electra, la nivelul sectoarelor minier, energetic si hidroenergetic. Daniela Nemoianu este avocat in Baroul Valcea si fiica unui apropiat al PDL. Nu se stie in ce conditii s-a ajuns ca toate unitatile din minerit si energie care vor intra in componenta Electra sa beneficieze de consultanta si asistenta juridica din partea aceleiasi case de avocatura, respectiv Casa de Avocatura "Nemoianu" din Ramnicu Valcea. Cert este ca preturile practicate pentru serviciile oferite ar starni invidia unor case de avocatura cu zeci de ani de experienta in domeniu.

Contracte cu toti

Cu toate ca au o armata de juristi platiti cu lefuri mai mult decat generoase (15 la CE Rovinari, 18 la CE Turceni), unitatile din sectoarele minier si energetic au apelat la avocati cu experienta si bine pregatiti pentru a se ocupa de documentatia necesara la nivelul fiecarei unitati pentru infiintarea companiei Electra. De la Casa "Sova", care a derulat contracte la Complexurile Energetice de la Turceni si Rovinari si care l-a avut ca partener de afaceri si pe actualul lider al PSD, Victor Ponta, s-a trecut la o casa de avocatura agreata la nivelul partidului de guvernamant. Potrivit facturilor trimise la plata, Casa de Avocatura "Nemoianu" din Valcea a solicitat Complexului Energetic de la Rovinari, pentru servicii prestate in perioada 25 august - 15 octombrie, 45.536 de lei. Suma reprezinta plata pentru 52,25 ore de servicii de consultanta, respectiv 702 lei pe ora, fara TVA.

Craiova, Turceni, SNLO

La Complexul Energetic de la Craiova, aceeasi Casa de Avocatura "Nemoianu" din Valcea a transmis o adresa, pe 10 noiembrie, prin care solicita plata pentru asistenta juridica din perioada 25 august - 15 octombrie. Suma de incasat este de 45.100 de lei, adica pentru 51 de ore de servicii de asistenta, respectiv 703 lei pe ora, fara TVA. La Nuclearelectrica, pentru aceeasi perioada, 25 august - 15 octombrie, a fost solicitata la plata suma de 67.634 de lei, respectiv banii pentru 77,25 ore de asistenta in instantele de judecata si alte servicii. De asemenea, de la Societatea Nationala a Lignitului Oltenia (SNLO), Casa de Avocatura "Nemoianu" are de incasat pentru zece ore prestate suma de 9.368 de lei. Tot pe 10 noiembrie, avocatii din Valcea au transmis la plata Complexului Energetic de la Turceni o factura in valoare de 9.368 de lei, reprezentand 10,75 ore de asistenta in instanta. Si la SNLO, si la Complexul Energetic de la Turceni, perioada pentru serviciile de asistenta juridica este tot 25 august - 15 octombrie.

Contract de 319.470 de lei

Purtatorul de cuvant al Complexului Energetic de la Rovinari, Diana Milea, a recunoscut existenta contractului si a mentionat ca toate unitatile care vor intra in componenta Electra beneficiaza de servicii de avocatura din partea Casei "Nemoianu". Valoarea totala a contractului este de 319.470 de lei: "Nu numai Complexul Energetic de la Rovinari beneficiaza de astfel de servicii, ci si Complexul Energetic de la Craiova, Complexul Energetic de la Turceni, Nuclearelectrica si Hidroserv Ramnicu Valcea. Per total, valoarea contractului se ridica la 319.470 de lei, adica 702,83 de lei pe ora. Obiectul contractului vizeaza servicii juridice legate de proiectul de infiintare a Companiei Nationale Electra si a fost incheiat pe 14 iulie 2010, pentru un total de 455 de ore. Contractul expira dupa patru luni de la data la care Electra va fi inmatriculata la Registrul Comertului Bucuresti", a precizat Diana Milea, purtatorul de cuvant al Complexului Energetic de la Rovinari.