Pretul produselor din carne nu va fi majorat ca urmare a scumpirii vineri 1 februarie a.c. cu 8,5 procente a pretului gazelor naturale. Aceasta intrucat pretul gazelor naturale reprezinta aproximativ 2% din pretul final al acestor produse, procent care poate fi neglijat, a declarat Sorin Minea, presedintele Asociatiei Romane a Carnii. De asemenea, Minea a mai spus ca produsele din carne s-ar putea scumpi insa din alte considerente, cum ar fi depasirea inflatiei, devalorizarile si cresterile salariale. "De asemenea, orice variatie a cursului leu-euro se reflecta puternic in pretul carnii, deoarece produsele romanesti sunt, in proportie de peste 50 la suta, influentate de pretul european al carnii", a afirmat Minea. Totodata, acesta a mai spus ca exista si alti factori care vor duce la o scumpire a carnii si produselor din carne. "Exista o tendinta de crestere a pretului in toata Europa, pe fondul conditiilor climatice din ultimii ani si al crizei financiare pe care o traverseaza intreg continentul. Cresterea nu poate fi estimata cu exactitate, cum nu se poate cunoaste nici data exacta cand ea se va produce", a mai declarat Sorin Minea.