O verificare la sange a comerciantilor din pietele galatene a scos la iveala faptul ca produsele din carne, expuse la vanzare, sunt expirate sau neetichetate. Din aceasta cauza mai bine de o tona de astfel de produse a fost confiscata.

Dintre cei 23 de agenti economici verificati de inspectorii de la Protectia Consumatorilor, cinci au fost gasiti cu produse expirate, iar alti 18 au fost depistati cu marfa neetichetata sau etichetata necorespunzator.

"In perioada 19-26 noiembrie, inspectorii au facut o serie de verificari in baza unei tematici pentru verificarea preparatelor din carne. In timpul controlului am oprit temporar din comert 33.764 de kilograme de produse, am dat 12 amenzi in valoare de 35.500 de lei si noua avertismente", ne-a declarat inspectorul sef adjunct al Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorilor (OJPC) Galati, Silviu Bacalum.

Acesta ii avertizeaza pe consumatorii galateni sa fie extrem de atenti la ceea ce achizitioneaza. "Cumparaturile facute pe ultima suta de metri, ii fac pe cumparatori sa nu se uite la etichete, sa nu vada termenele la care expira marfa sau elementele la care sunt alergici. Recomandam o mare atentie atunci cand galatenii merg la cumparaturi", a spus Silviu Bacalum.