Carmangeriile si macelariile trebuie sa se inregistreze la Autoritatea Nationala Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) pana la 27 ianuarie, potrivit unui ordin al presedintelui institutiei.
Reglementarile mai prevad ca prelungirea cu sase luni, pana la 18 iulie, a posibilitatii ca micii producatori sa vanda cu amanuntul lapte, branza si alte produse din lapte, peste si produse din pescuit, miere si produse din miere in afara razei judetului de provenienta.
Amanarea nu face referire la carne si produse din carne, astfel ca incepand de ieri micii producatori nu mai au voie sa comercializeze carne sau produse din carne in afara judetului de provenienta.
Micii producatori care si-au inregistrat produsele ca fiind "traditionale" sau cei care produc branza maturata timp de maximum 60 de zile pot insa sa distribuie produsele la nivel national, prin derogare de la ANSVSA.
Autoritatea Veterinara a explicat ca a luat aceste masuri pentru ca altfel nu ar reusi sa controleze trasabilitatea produselor alimen-tare. (D.E.)