Achizitionarea unui card de credit v-ar putea simplifica viata. Portalul GhiseulBancar a selectat doar cateva dintre facilitatile obtinute dupa optarea pentru un astfel de card. De foarte multe ori cardul poate fi luat la pachet cu alte servicii. Spre exemplu, puteti primi cardul impreuna cu serviciul de Internet banking.
Acest gen de card este avantajos pentru ca puteti efectua o serie de operatiuni (plata facturilor, plata ratelor, transferuri de bani, vizualizarea contului si a tranzactiilor, schimb valutar, constituirea de depozite) direct de la calculatorul personal sau de la serviciu, fara a va deplasa la banca. In plus, obtineti o reducere a comisioanelor de 10% fata de pretul de la ghiseu. Concret, comisionul pentru plata unei facturi este de 20.000 de lei vechi. Modalitatea de plata pe Internet este foarte simpla, direct de pe siteul bancii, cu ajutorul unui cont de utilizator si o parola.
Referitor la cardul de credit, trebuie spus ca puteti obtine de la banca respectiva un credit de cel mult 6 salarii nete pentru un solicitant individual. Spre exemplu, in cazul unui salariu net de 10 milioane de lei, limita de credit va fi de maximum 60 de milioane, daca aplicati individual. Dupa ce l-ati obtinut, puteti folosi cardul fie pentru retragerea unor sume de bani de la bancomate, fie in magazine la plata cumparaturilor sau pentru plata altor servicii, in restaurante, la hotel si oriunde se accepta astfel de plati.
Spre exemplu, pentru suma de bani utilizata pe parcursul unei luni, unele banci va percep o dobanda intre 21 si 28%. Aceasta se aplica doar la sumele cheltuite, nu la valoarea totala a limitei de credit. La inceputul fiecarei luni, banca va trimite un extras de cont in care figureaza toate operatiunile efectuate pe card si suma pe care o aveti de platit in urma calcularii dobanzii. ßi in strainatate poate fi utilizat un card de credit. Astfel, pentru folosirea cardului la comercianti veti avea de platit un comision de 1%. Daca retrageti bani de la un bancomat strain, comisionul va fi de 1% plus
3 dolari.