Un fel de Casa Poporului pe roti, Superb Combi este solutia ideala pentru familiile numeroase si pentru cei aflati in cautarea unei masini spatioase de "serviciu" care sa arate bine.

Pe tot parcursul testului ne-am tot intrebat cine ar vrea sa cumpere un Superb Combi cand varianta sedan este oricum foarte mare, din toate punctele de vedere, iar raspunsul nu l-am gasit decat atunci cand parcursesem cativa kilometri atat in oras cat si in afara lui. Cum cea mai mare parte a timpului este petrecuta in interiorul masinii, habitaclul este deosebit de important, iar Superb sta bine la acest capitol.
Materialele sunt de calitate, iar finisarile ireprosabile. Tapiteria si elementele deschise la culoare fac un contrast binevenit cu zona superioara a bordului si celelalte materiale negre. Nici macar insertiile ce imita lemnul nu par deplasate in acest context. Chiar daca nu ai piele Alcantara pe plafon, ca in automobilele al caror pret de achizitie are sase cifre si este exprimat in euro, atmosfera este una premium. Aici contribuie si lista de dotari bogata a modelului testat, acesta avand pana si plafon panoramic (aproximativ 70% din acoperis), cu partea din fata glisanta.
Atunci cand scaunele fata sunt ocupate de persoane ale caror inaltime depaseste 1.80m, pasagerii ce ocupa locurile de pe bancheta inca au loc sa-si intinda picioarele si eventual sa traga un pui de somn, daca este vorba de o calatorie mai lunga.

Discutie tehnica

Motorul diesel common rail de 2.0 l dezvolta 170 CP, putere suficienta pentru a deplasa masina pana la viteza de 100 km/h cu start de pe loc in numai 9,1 secunde. Cutia de viteze automata cu dublu ambreiaj este una dintre cele mai bune care exista, schimbarile fiind efectuate in acord cu intentiile soferului. Chiar daca nu suntem fani infocati ai masinilor break, suntem impotriva SUV-urilor de oras. In Superb Combi ai parte de un spatiu de incarcare de pana la 1.865 l cand se rabate bancheta si beneficiezi de frane eficiente, masa totala fiind relativ scazuta. In plus, nu vei avea impresia ca masina se rastoarna atunci cand trebuie sa eviti ceva. Iar pentru a imbunatati confortul si mai mult, nu trebuie decat sa alegi jante ceva mai mici, cele prezente la modelul testat masurau 18".

Punctul pe i







Veti utiliza intreaga capacitate de incarcare a variantei Combi atunci cand va cumparati un frigider sau o canapea si transportul nu este inclus in pretul de achizitie. Superb este o masina polivalenta care indeplineste cu brio exigentele unui conducator obisnuit. Se comporta aproape sportiv pe un drum virajat, este confortabila pe drumurile patriei, cutia de viteze DSG este rapida atunci cand situatia o cere si relaxanta cand nu te grabesti, iar cu habitaclul calitativ te obisnuiesti foarte repede. Singura problema ce poate aparea in oras este gasirea unui loc de parcare suficient de mare. ΒΈ