In fiecare an, Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Gorj a organizat mai multe campanii de informare a cetatenilor romi cu privire la drepturile pe care le au.
Campania informativa "Caravana pentru romi" este organizata de AJOFM Gorj impreuna cu mai multe organizatii neguvernamentale ale romilor. Aceste actiuni au dept scop informarea asupra drepturilor si obligatiilor pe care le au romii, dar si beneficiile de care pot avea parte daca se angajeaza. "Caravana este una dintre masurile de informare, de identificare a problemelor cu care se confrunta aceasta comunitate. Au fost inregistrate in baza noastra de date peste 100 de persoane care isi cauta un loc de munca si pe care le vom ajuta", a declarat Ion Tarlea, directorul AJOFM Gorj. In cadrul caravanei de anul trecut au fost vizitate mai multe comunitati de romi din judet.
Zeci de romi si-au gasit de lucru
In cadrul Bursei Locurilor de Munca pentru persoanele de etnie roma, care a avut loc la inceputul lunii iunie, 12 cetateni au fost angajati imediat, iar 37 au fost selectati in vederea unei angajari. La aceasta actiune au participat 58 de persoane de etnie roma, iar numarul locurilor de munca oferite a fost de 125. Principalele meserii au fost: croitor, dulgher, muncitor necalificat, zidar, frezor, strungar, sudor, lacatus mecanic. Potrivit declaratiilor lui Ion Tarlea, AJOFM Gorj a organizat cursuri de recalificare pe piata fortei de munca si, de asemenea, a desfasurat o campanie de informare a persoanelor din mediul rural despre activitatile agentiei. Anul acesta, AJOFM Gorj va mai organiza doua editii ale Bursei Locurilor de Munca, una pentru tinerii absolventi, iar cealalta pentru tinerii care parasesc sistemul de protectie a copilului.