paginadeagricultura.ro: Colacul secuiesc a devenit ambasadorul judetului Covasna
Autoritatile locale din judetul Covasna au demarat o campanie sustinuta de promovare a colacului secuiesc invelit in zahar ars, cunoscut sub denumirea de kurtos kalacs, propunandu-si sa transforme acest produs traditional intr-un ambasador al zonei, informeaza Agerpres. Prima atestare documentara a colacului dateaza din 1450, iar prima reteta cunoscuta este cea a contesei Mikes Maria din Zabala, din 1784.
Consiliul Judetean Covasna a tiparit pliante in 15 limbi cu o prezentare a istoricului, modului de preparare a acestei delicatese culinare, precum si a produselor inrudite, pliante care vor fi distribuite atat in tara, cat si peste hotare. In aceasta campanie vor fi cooptati intreprinzatorii care traiesc sau care isi completeaza veniturile din producerea si vanzarea acestui produs traditional secuiesc.
Colacul secuiesc a ajuns sa se vanda inclusiv in SUA, Peru, Chile, Malaiezia, Taiwan, unde traiesc oameni care au plecat din aceasta zona sau au o legatura cu cultura maghiara.