Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor, in colaborare cu Asociatia pentru Protectia Consumatorilor (APC) Romania, a lansat marti cea mai mare campanie de educatie a populatiei privind bugetul familiei - www.bugetulfamiliei.ro. In actuala conjunctura, cand bancile ataca prin majorarea dobanzilor interesele economice ale consumatorilor, este nevoie sa se actioneze pentru educatie.
Cristiana Bigan, sefa OJPC Bihor, ne informeaza ca proiectul www.bugetulfamiliei.ro isi propune sa aduca mai aproape de omul obisnuit notiunile de baza ale lumii financiare moderne. "Ne adresam actualilor si potentialilor consumatori de produse si servicii financiare, dar si acelor persoane care vor sa aiba un control mai strict asupra propriilor finante. Intr-un limbaj accesibil, cautam sa oferim in premiera un ghid celor care doresc sa invete sa administreze eficient banii lor si ai familiei lor. Ne dorim ca oradenii sa invete sa-si structureze un buget excedentar sau, cel putin, echilibrat, pentru a se bucura de 'armonie financiara' in viata. Prin intermediul site-ului www.bugetulfamiliei.ro, le spunem tinerilor, ca si adultilor ca este important sa pastreze intotdeauna controlul asupra banilor pe care ii castiga. Speram sa le dam indicii despre cum sa stabileasca un set de obiective clare si importante, in acord cu personalitatea lor si cu ceea ce vor de la viata", mentioneaza sefa OJPC. Cine sunt partenerii acestui program? Programul Bugetul Familiei se desfasoara sub patronajul ANPC si este derulat in parteneriat cu Junior Achievement Romania, Asociatia pentru Protectia Consumatorilor, Centrul European al Consumatorilor Romania si compania de credite de consum Provident Financial Romania.
Avand in vedere dezechilibrele aparute pe piata serviciilor financiare, OJPC Bihor isi informeaza consumatorii ca, pentru a reclama aspecte care tin de nerespectarea drepturilor consumatorilor la incheierea contractelor cu diverse institutii financiar-bancare sau nebancare, este necesara anexarea tuturor documentelor justificative.