O instanta judecatoreasca a invalidat alegerile din 3 august 2006, in urma carora Victor Babiuc a fost ales presedinte al CCIR. Decizia judecatorilor este cu apel. Presedintele CCI "Oltenia", Gheorghe Albu, spune ca procesul se va intinde pana in 2008, iar grupul contestatar, condus de Mihail Vlasov, nu are nici o sansa.
Camera de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR) este din nou in fierbere, dupa ce o hotarare pronuntata recent de Judecatoria Sectorului 3 din Bucuresti a anulat rezultatele alegerilor in urma carora Victor Babiuc a venit la conducerea institutiei, pe 3 august 2006. Unii dintre membrii CCIR vad in aceasta decizie un semn ca este posibil sa se organizeze noi alegeri, cu toate ca hotararea judecatorilor este cu apel. Cand aceasta va ramane definitiva, reprezentantii CCIR trebuie sa convoace, in termen de zece zile, noi alegeri pentru a desemna conducerea organizatiei. Victor Babiuc are o puternica opozitie din partea unui grup condus de avocatul Mihail Vlasov, presedintele Camerei de Comert si Industrie (CCI) Iasi, sustinut, inainte de alegerile de anul trecut, de reprezentantii a 26 de camere teritoriale. Presedintele CCI "Oltenia", Gheorghe Albu, crede insa ca mai este mult pana la alegeri si ca Victor Babiuc nu poate fi detronat de la conducerea CCIR. "Hotararea judecatoreasca nu este definitiva, este cu apel, si, din cate stiu eu, apelul s-a si formulat. Decizia judecatorilor s-a dat si in baza lipsei de prestatie a avocatilor presedintelui CCIR. Mai exista doua cai de atac, iar procesul se poate intinde pana in 2008. Or, pana atunci, va aparea legea care reglementeaza activitatea camerelor de comert si este posibil ca hotararea definitiva sa nu mai aiba obiect", a spus Albu. Acesta a precizat ca, in caz de alegeri, il va sustine la sefia CCIR pe Victor Babiuc sau "pe altul mai bun ca el", dar in nici un caz pe Mihai Vlasov.
Gheorghe Albu a anuntat ca nu va mai candida pentru un nou mandat la functia de presedinte al CCI "Oltenia". "Nu mai candidez, le las si altora posibilitatea sa conduca institutia. Pana in luna iulie se vor organiza noi alegeri. La ora actuala, exista sase-sapte persoane din colegiul de conducere pe care le vad in functia de presedinte", a incheiat Albu.