Ministrul pentru Turism, Ovidiu Silaghi, a enumerat cu ocazia unei convocari la Palatul Victoria problemele cu care se confrunta litoralul romanesc. Silaghi a mentionat intre acestea situatia plajelor, faptul ca intre hotelieri si concesionarii de plaja nu exista o intelegere, investitiile insuficiente in anumite obiective achizitionate prin privatizare si cainii vagabonzi. "Dar sunt mai multe", a adaugat Silaghi, fara sa intre in detalii, potrivit Mediafax. Cu aceeasi ocazie, oficialul de la Turism a declarat ca turistii aleg alte destinatii de vacanta decat litoralul romanesc din dorinta de a vizita obiective din strainatate.
Silaghi considera ca anul acesta "sunt conditii mult mai bune fata de anul trecut, se vad investitiile efectuate pe Litoral". El a sustinut ca vanzarile pe litoral au crescut cu 50% fata de anul trecut, fiind operatori de turism care regreta ca nu au incheiat contracte "mai substantiale".
Ovidiu Silaghi a mai anuntat, la finalul intalnirii cu premierul Tariceanu, formarea unui grup din reprezentanti ai institutiilor cu atributii de control, care in perioada 18 iunie-15 septembrie vor derula actiuni comune de verificare a firmelor de pe Litoral, cu scopul de a combate sursele de poluare a mediului si munca fara forme legale la angajare, precum si de a asigura publica. "Scopul este sa existe un 'planning' in efectuarea controlului agentilor economici de pe "Litoral, pentru ca acestia sa nu aiba controale in fiecare zi, ci sa fie un control cat de cat coordonat", a explicat Silaghi. (D.E.)