Guvernul va selecta o firma de audit care sa verifice la Electrocentrale Bucuresti, furnizorul de energie termica in Capitala, structura costurilor si posibilitatile de reducere a cheltuielilor, a anuntat premierul Tariceanu, la finalul discutiilor de marti cu primarii din municipiul Bucuresti.
El a precizat ca unul dintre subiectele discutate a vizat datoriile Regiei Autonome de Distributie a Energiei Termice (RADET) fata de Electrocentrale si a aratat ca lipsa unui control riguros al cheltuielilor publice determina costuri exagerate pentru producerea energiei termice.
Primarul general Sorin Oprescu si primarii sectoarelor Capitalei s-au intalnit, marti, la sediul Guvernului, cu premierul Calin Popescu Tariceanu, pentru a discuta proiectele de dezvoltare pentru Bucuresti, dar si problema majorarii pretului la energia termica.
Directorul RADET, Virgil Ramba, a declarat luni ca a primit o solicitare de majorare a pretului la gigacalorie, pe care a inaintat-o primarului general, Sorin Oprescu.
Directorul RADET nu a vrut sa declare si procentul cu care ar putea fi majorat pretul gigacaloriei.
Intrebat daca energia termica se va scumpi, Primarul Capitalei a declarat ca in cursul acestei saptamani va trimite o "informare" cu privire la aceasta situatie.