Luni, Dan Diaconescu a fost chemat la DNA pentru a i se comunica faptul ca i-a fost schimbata incadrarea juridica din martor in invinuit in dosarul instrumentat pentru santaj. Patronul OTV, Dan Diaconescu, este convins ca aceasta schimbare de incadrare va fi urmata de arestarea sa si de interzicerea postului OTV. In fata DNA, Dan Diaconescu si-a reiterat intentia de a candida la functia de presedinte al Romaniei.
Pe de alta parte, Dan Diaconescu le-a spus sambata taranistilor prezenti la Congresul PNTCD ca, fiind "un detinut politic", cel mai "tanar" dintre acestia, a inteles de abia acum experienta seniorilor partidului care au fost inchisi in perioada comunista.
"E pentru prima oara cand sunt prezent la un asemenea congres, in calitate de viitor om politic, si nu doar de jurnalist. E pentru prima oara cand pot si eu vorbi in fata dvs., a venerabililor lideri taranisti si in calitate de detinut politic, ca si multi dintre dvs. De fapt, cred ca sunt cel mai tanar dintre detinutii politici in aceasta sala, sunt ultimul dintre arestati, sa speram ca eu voi incheia aceasta lista si sa speram ca impreuna si cu dvs. se vor termina arestarile pe criterii politice in Romania. (...) Din ce in ce mai multi romani sunt ca intr-o inchisoare, ca intr-o celula foarte foarte mare. De altfel, am inteles ca guvernantii, daca ar avea inchisori cu mai multe celule, i-ar baga probabil pe toti romanii", a spus Diaconescu, invitat la reuniunea PNTCD de Aurelian Pavelescu, care doreste sa fie confirmat oficial in functia de presedinte al PNTCD, relateaza NewsIn.
Diaconescu a mai anuntat ca in cursul zilei de luni va mai avea o noua infatisare la DNA. "Abia acum inteleg si eu prin ce au trecut membrii PNTCD atunci cand mergeau in inchisori si abia acum am descoperit si eu valentele crestinatatii adevarate, romanesti, si am inceput in fiecare zi de vineri sa tin post, asa cum am fost invatat abia in celula", a mai afirmat patronul OTV.
Pe de alta parte, Diaconescu a mai spus ca a strans pana in acest moment circa 60.000 de semnaturi pentru infiintarea Partidului Poporului, care deocamdata este "in ilegalitate". "Desi este un partid neinfiintat din punct de vedere legal, sa spunem asa, este un partid in ilegalitate in acest moment, asa cum ati fost si dvs. acum cateva zeci de ani", a continuat el in acelasi ton.
Pe 25 iunie, Aurelian Pavelescu, a declarat la OTV in seara in care Dan Diaconescu a fost eliberat din inchisoare, a spus ca taranistii ar putea colabora cu viitorul partid al lui Diaconescu. "Eu voi vorbi cu oamenii din partid, in calitate de presedinte, pe 17 iulie va fi congresul PNTCD, si Dan Diaconescu esti invitat oficial la congres. Acest partid istoric, care a avut atat de suferit mai ales dupa 2000 cand a fost scos din politica pentru ca a luptat impotriva sistemului, cred ca suntem undeva de aceeasi parte a baricadei si cred ca lucrurile s-ar putea misca intr-un sens comun", a aratat atunci Pavelescu.
Patronul OTV Dan Diaconescu a participat la congresul PNTCD, unde a fost invitat de Aurelian Pavelescu, candidat la presedintia partidului.
Sondajele de opinie ii sunt favorabile tanarului patron al OTV. De altfel, potrivit declaratiilor sale, insusi presedintele actual Traian Basescu a recunosut: "Dane, daca duminica viitoare ar fi alegeri, ai castiga!".