Tranzactiile speciale de 66 de milioane de lei cu actiuni SIF si BRD si vanzarea unui pachet de 20% din titlurile Rafinaria Astra Ploiesti, pentru 30,2 milioane de lei, au ridicat rulajul Bursei de Valori Bucuresti (BVB) la maximul acestui an, de 126,3 mili-oane de lei (37,5 milioane de euro), anunta Mediafax.
Tranzactiile cu actiunile SIF, realizate pe piata Deal, au insumat peste 55 de milioane de lei, preturile de vanzare a unor titluri fiind sub cele de pe piata Regular. La finele sedintei, actiunile SIF erau in medie cu 1% mai scumpe, dupa ce in prima parte a zilei au fost in coborare. Titlurile BRD - Groupe Société Générale au facu obiectul unei tranzactii speciale de 500.000 de actiuni, in valoare de 10,4 milioane de lei. Pe piata valorilor mobiliare necotate a fost tranzactionat un pachet reprezentand 20,4% din actiunile Rafinaria Astra Romana Ploiesti, pentru 30,2 milioane de lei.
In piata principala, Banca Transilvania a fost cel mai tranzactionat emitent, cu un rulaj de 6,55 milioane de lei, urmat de cele cinci SIF, cu lichiditati cuprinse intre doua si patru milioane de lei. Tranzactiile derulate in piata principala au insumat astfel mai putin de un sfert din lichiditatea BVB. Indicele general al Bursei a inchis in stationare, in timp ce indicele BET, care urmareste cotatiile companiilor lichide, a scazut usor, cu 0,14%. (M.H.)