Tranzactiile incheiate ieri la Bursa de Valori Bucuresti au inregistrat cea mai mare lichiditate din aceasta luna.

Daca vineri, valoarea totala a tranzactiilor de la BVB a insumat peste 27 de milioane de lei, ieri lichiditatea s-a dublat, ajungand la 57 de milioane de lei. Aceasta valoare reprezinta maximul din iulie si a doua valoare din ultimele patru luni. Cel mai mare rulaj din ultimele patru luni s-a inregistrat la 30 iunie, fiind de peste 160 de milioane de lei. Dar ce a determinat aceasta crestere spectaculoasa a lichiditatii? Potrivit analistului financiar Adrian Lupsan, acest lucru se datoreaza unei tranzactii speciale care a vizat 25 de milioane de actiuni emise de Banca Transilvania. Cu toate acestea, pe primele pozitii in topul valorii de tranzactionare se afla tot societatile de investitii financiare (SIF-urile). ßi asta pentru ca in alcatuirea topurilor se tine cont atat de evolutia tranzactiilor speciale, cat si de cea a tranzactiilor de pe piata. Astfel ca, ocupantele primelor doua locuri sunt SIF Moldova si SIF Oltenia, care au realizat operatiuni de peste cinci milioane de lei, respectiv patru milioane de lei.
Indicele BET, care reflecta evolutia celor mai lichide zece titluri, a coborat cu 0,24%. Aceasta scadere este comparabila cu deprecierea indicelui BET-C, care reflecta trendul general al pietei, de 0,28%.
In ceea ce priveste evolutia bursiera pe durata acestei saptamani, analistul Adrian Lupsan apreciaza ca se vor inregistra usoare scaderi.
La sfarsitul saptamanii, cotatiile de la Bursa vor inregistra din nou cresteri, a mai adaugat Lupsan. Mai trebuie spus ca aceeasi evolutie s-a inregistrat si saptamana trecuta, cand cotatiile au avut un trend ascendent spre finele perioadei.