Rectificarile bugetare din septembrie au adus pentru Zona Libera circa 680 de mii de lei. Potrivit declaratiilor directorului Zonei Libere, Angela Ivan, banii primiti vor fi folositi pentru finalizarea infrastructurii, astfel incat investitorii din zona sa aiba toate conditiile de care au nevoie, respectiv drumuri de acces, apa, curent electric.

"Pentru a finaliza infrastructura necesara in Zona Libera Galati, Primaria a mai alocat 680 de mii de lei, astfel incat bugetul total al societatii aferent anului acesta a ajuns la 2,08 milioane de lei", a explicat Angela Ivan.

Din banii primiti in luna mai, respectiv 1,4 milioane de lei, nu s-au cheltuiti decat 700 de mii de lei cu care s-a reusit executarea platformei si a drumurilor de acces. Din restul banilor directorul Zonei Libere ne-a precizat ca se vor continua lucrarile incepute pentru reteaua de apa, curent electric, gaze. Singura problema este ca toti banii alocati pana acum trebuie sa fie cheltuiti pana la sfarsitul anului.

In prezent Zona Libera Galati are opt contracte de inchiriere pe o suprafata de 9.500 de metri patrati si 15 contracte de concesiune pe o suprafata de 548.132 de metri patrati.