Ninsoarea cazuta in cursul noptii de miercuri spre joi a creat o puternica paguba societatii de salubrizare, cea care asigura deszapezirea strazilor din municipiul Botosani. In numai o noapte, Urban Serv a fost nevoita sa cheltuie pentru deszapezire aproximativ 10% din totalul materialului antiderapant procurat pentru aceasta iarna. Practic, in citeva ore, pe strazile si trotuarele din Botosani, au fost imprastiate 67 din cele 700 de tone de amestec de nisip si sare existente in depozite. "Ne-am speriat ca ninsoarea sa nu fie de durata. De obicei, la prima zapada masiva se da mai mult antiderapant, pentru a se putea curata carosabilul ", sustine directorul Urban Serv, Mihail Gheorghiu.

Imprastiatul unei tone de material antiderapant costa, in medie, circa 2,5 milioane de lei, ceea ce inseamna ca intreaga operatiune din timpul noptii de miercuri spre joi a costat 172 milioane lei.

Pentru a face fata ninsorii, Urban Serv a fost nevoita sa scoata, ieri dimineata, pe trasee, sapte utilaje de deszapezire dotate cu lame si doua masini care au imprastiat material antiderapant. Pentru a evita blocarea trotuarelor cu zapada, societatea de salubrizare are in vedere utilizarea a doua utilaje speciale. "Nu a fost cazul sa le scoatem, pentru ca nu a fost multa zapada ", spune Mihail Gheorghiu.

Reprezentantii Primariei au anuntat ca vor sanctiona cu amenzi fiecare firma sau persoana care nu va asigura curatarea trotuarelor din fata sediului si, respectiv, gospodariei proprii.