In urma controlului efectuat la o societate comerciala, care poate fi incadrata in categoria firmelor-fantoma, comisarii Garzii Financiare au constatat o serie de nereguli care au "costat" bugetul statului peste 800 de mii de lei.

Verificarile comisarilor Garzii Financiare au scos la iveala faptul ca agentul economic nu a inregistrat in evidentele financiar-contabile o serie de operatinuni financiare, "uitind" astfel sa plateasca TVA, impozit pe profit si accize in suma de 830.269 de lei. In urma controalelor incrucisate efectuate la o serie de parteneri de afaceri, organele de control au descoperit un numar de 35 de facturi fiscale si 15 ordine de plata, emise in perioada aprilie-septembrie 2006, care aratau faptul ca firma galateana a facut o serie de afaceri cu un numar de patru societati. In cadrul acestor tranzactii societatea galateana a livrat 2.240 de tone de produse agricole si 272 de tone de motorina Eurodiesel si a cumparat peste 53 de tone de uleiuri minerale neaccizate.

Prin neinregistrarea acestor operatiuni firma galateana a tras un tun bugetului de stat in valoare de peste 800 de mii de lei. Actul de control a fost transmis catre Directia de Control Fiscal din cadrul Directiei de Finante Galati pentru continuarea verificarilor in cadrul unui control mai amanuntit.