Liderii PDL si PSD s-au intalnit luni dimineata, la Senat, in sedinta conducerii coalitiei pentru a discuta subiectul legii bugetului de stat, inaintea reuniunilor Birourile Permanente ale celor doua formatiuni si a sedintei CexN al PSD.
La finalul intalnirii, vicepremierul Dan Nica a declarat ca s-a facut o analiza a planului de masuri ce vor fi luate pentru stimularea economiei, si a aratat ca membrii coalitiei cred ca pana la sfarsitul saptamanii vor avea o decizie privind bugetul de stat pe 2009.
Nica a aratat ca in sedinta PDL-PSD s-a facut o analiza a planului de masuri care vor fi luate pentru stimularea economiei, dar si prioritatile Guvernului, privind bugetul de stat pe 2009.
Vicepremierul PSD a precizat ca printre deciziile care vor fi luate de Executiv se afla plata cu prioritate a datoriilor din 2008, catre firmele care au fost blocate din cauza ca nu au fost platite pentru lucrarile efectuate.
Nica a tinut sa precizeze ca este vorba de sume foarte mari, care ar duce la un blocaj in economie si la blocarea firmelor. "Credem ca pana la sfarsitul acestei saptamani vom avea o decizie privind bugetul de stat, pentru a-l introduce mai apoi in Parlament", a mai spus Dan Nica.