B365.ro informeaza: Primarul general al Municipiului Bucuresti, Sorin Oprescu, participa miercuri la sedinta de Guvern, la invitatia premierului Victor Ponta. Conform premierului, guvernul va discuta cu premierul despre "Polivalenta de care in sfarsit ne apucam", pe langa alte probleme cum ar fi cele legate de gestionarea RADET sau a Metrorex. Sala Polivalenta ar urma sa ia locul proiectului Esplanada si sa aiba forma Operei din Sidney.
Consiliul General al Municipiului Bucuresti a cerut, la propunerea primarului general, ca terenul aferent proiectului Esplanada sa fie trecut din proprietatea statului in proprietatea Primariei Municipiului Bucuresti. Terenul, cu o suprafata de 106.000 metri patrati este situat pe Bd. Unirii si este delimitat la nord de Bd. Unirii, la est de str. Nerva Traian, la sud de Bd, Octavian Goga, iar la vest de Bd. Mircea Voda.
Pe acest teren guvernul Boc intentiona sa construiasca, in parteneriat public privat, complexul Esplanada, un complex de cladiri de birouri, centre comerciale, hoteluri si blocuri de locuinte - estimat la aproape un miliard de euro. Proiectul fusese castigat printr-o licitatie organizata in anul 2004, in urma careia a fost desemnat partener de negociere firma "Trigranit", cu care s-a incheiat si un acord, pentru dezvoltarea in parteneriat public privat. La finele anului 2009, acordul semnat cu investitorul, societatea ungara Trigranit, a expirat si nu a fost prelungit.
Oprescu are insa alte planuri pentru terenul ultra-central: daca in campania electorala din 2008 promitea ca aici va face un parc in care vor zburda liber caprioare, in luna mai 2012 Oprescu spunea ca vrea să construiasca o Sala Polivalenta la Escplanada. Sala Polivalenta nu va arata oricum, ci va semana cu Opera din Sidney. Sala ar urma sa aiba intre 15 si 18.000 de locuri.