B365.realitatea.net informeaza : Autostrada suspendata: Un bulevard si doua pasaje subterane noi in Dr. Taberei.
Primaria Capitalei vrea sa construiasca un nou bulevard in Drumul Taberei. Noua artera va face legatura intre strada Brasov si Soseaua Alexandria si va fi prevazuta cu doua pasaje subterane. Costul investitiei ajunge la 60 milioane euro.
Lucrarea presupune largirea la trei pe sens a strazii Brasov și continuarea acesteia cu o noua artera pana la Soseaua Alexandria. in total, intreaga lucrare va avea o lungime de 2.442 metri.
"Va fi o sosea cu trei benzi pe sens, cu spatiu pentru linia de tramvai. Strada Brasov se termina la intersectia cu Bulevardul Ghencea. Ea va fi continuata cu o strada noua pana la Soseaua Alexandriei. Si linia de tramvai se va continua si dupa Strada Brasov. Practic noua lucrare va fi partea de vest din inelul median de circulatie", a precizat pentru B365.ro, Ion Dedu, director executiv al Directiei de Transporturi si Sistematizarea Circulatiei din cadrul Primariei Capitalei.
Noua artera va fi prevazuta si cu doua pasaje subterane. Astfel, un pasaj va fi construit la intersectia Brasov cu Prelungirea Ghencea si un altul la intersectia cu Sos Alexandriei.
Exista insa si cateva dificultati in cadrul acestui proiect. Astfel, o parte din terenul pe care ar trebui sa treaca noua artera apartine Ministerului Apararii Nationale. Mai exact, pe terenul respectiv se afla Unitatea Militara Antiaeriana a MApN. "Inca suntem in discutii cu cei de la Ministerul Apararii", a mai spus Ion Dedu.

Exproprierile costa mai mult decat lucrarile de constructie

Potrivit indicatorilor tehnico-economici aprobati de Consiliul General al Municipiului Bucuresti, intreaga lucrarea va costa 60 milioane euro (cu TVA). Lucrarile de constructie si montaj se vor ridica la 22, 8 milioane euro, in timp ce exproprierile vor costa 34, 8 milioane euro.
In acest an, pentru aceasta lucrare au fost prevazuti in buget doar un milion de lei (aprox.230.000 euro). Banii nu sunt suficienti insa pentru demararea lucrarii. Potrivit reprezentanttilor primariei, daca in 2012 se va aloca un buget mai mare lucrarea ar putea fi inceputa.