In prima saptamana a acestei luni, valoarea contractelor adjudecate in ringul Bursei Romane de Marfuri (BRM) insumeaza aproape 12 milioane de dolari, se arata intr-un comunicat al BRM.
Potrivit comunicatului, au fost adjudecate 18 licitatii, procedurile de achizitie avand ca obiect piese de schimb, componente calculator, anvelope, halate, cizme, pelerine, echipamente de calcul, servicii de spalare vehicule, echipamente de protectie, hartie, acumulatori, clesti, anvelope auto, soda caustica, materiale pentru constructii.
Principala contributie la valoarea tranzactiilor din ringul bursier a avut-o SNTFM CFR MARFA SA, care, prin numai doua licitatii adjudecate, in valoare de circa 6,7 milioane de dolari, a achizitionat servicii de reparatii periodice la vagoane de marfa.
Un alt ordonator important este CNCF CFR SA, care, printr-o singura licitatie, a achizitionat sina de cale ferata in valoare de aproximativ 2,5 milioane de dolari. Valori care se apropie de un milion de dolari au fost atinse de ROMAT SA si RATB.
Cel mai activ terminal din punct de vedere al valorii tranzactiilor a fost cel de la Prahova, care a obtinut o valoare de tranzactionare de 215.000 de dolari. Terminalele BRM Constanta si BRM Iasi au inregistrat valori de tranzactionare situate intre 100.000 si 150.000 de dolari. (D.E.)