Autoritatile britanice adopta azi o serie de masuri care vor restrictiona accesul imigrantilor romani si bulgari pe piata muncii din Marea Britanie, dupa aderarea tarilor lor la Uniunea Europeana, anunta NewsIn. Cotidianul britanic "The Daily Mirror" precizeaza ca viitoarele restrictii au in vedere doar muncitorii necalificati. Aceasta desi o serie de experti avertizeaza ca Marea Britanie are nevoie de muncitori necalificati, de exemplu culegatori de fructe.
Ministrul de Interne, John Reid, va publica insa in cateva saptamani o serie de calificari necesare imigrantilor bulgari si romani pentru a dobandi dreptul de munca, se mai arata in "The Daily Mirror". Un alt cotidian, "The Times", arata ca restrictiile nu vor avea un alt efect decat acela de a-i determina pe romani si bulgari sa lucreze ilegal.
Aceasta in conditiile in care vizele vor fi ridicate, iar afluxul imigrantilor din cele doua tari nu va putea fi limitat. Cotidianul "The Scotsman", desi subliniaza avantajele economice ale precedentului aflux de imigranti, aminteste de temerile parlamentarilor laburisti care considera ca noul val ar putea duce la diminuarea salariilor in randul electoratului partidului. (M.H.)