BRD Groupe Societe Generale este una dintre bancile care au incredere in potentialul de dezvoltare al Olteniei. In urmatorul an, numarul agentiilor BRD din Craiova va fi in crestere.
De la inceputul anului si pana in prezent, numarul de sucursale si agentii deschise in ultimul an in regiune (Dolj si Olt) a crescut considerabil. "In 2004 am avut sase unitati, iar in 2005, opt. Astazi avem 22 de unitati in cele doua judete (15 in Dolj si sapte in Olt), ceea ce inseamna o crestere aproape exponentiala si o mare incredere in potentialul zonei", a declarat ieri Radu Neagoe, directorul BRD, Craiova, la o conferinta de presa unde a fost prezentat un bilant al activitatii BRD in cursul acestui an. Potrivit acestuia, dezvoltarea a respectat politica de apropiere fata de clienti, urmarind marirea retelei de agentii bancare in cartiere.
"Dezvoltarea nu se va opri insa aici. Nu pot insa preciza cate noi agentii vom deschide in 2007", a adaugat Neagoe. Potrivit acestuia, in acest moment BRD este prezenta si in zone neglijate de competitori (Poiana Mare, Bechet, Calafat, Segarcea), fiind interesati si de o potentiala extindere in mediul rural. De fapt, pana acum BRD Craiova a implementat 40 de proiecte pe Fermierul si SAPARD (jumatate in Dolj si jumatate in Olt) in valoare de aproximativ 53 de milioane de lei noi.
Creditul ipotecar-punte s-a adaptat cerintelor pietei
Potrivit reprezentantilor bancii, in asteptarea noilor norme BNR care vor mari, cel mai probabil din primavara, gradul de indatorare al populatiei, BRD se mandreste cu o crestere a gamei de produse bancare ce se adapteaza si se reactualizeaza in permanenta. Unul din ultimele produse lansate de BRD este Creditul ipotecar-punte adaptat cerintelor pietei. "Acesta ofera clientilor persoane fizice care au deja un imobil posibilitatea de a cumpara alt imobil, dar nu sub presiunea momentului", a spus Radu Neagoe.
Acest credit ofera posibilitatea de a achita creditul intr-o perioada de doi ani. Dupa doi ani, clientii isi pot inchide creditul sau pot sa-l transforme in credit ipotecar. "Acest credit a fost conceput la solicitarea clientilor persoane fizice si a agentiilor imobiliare", a adaugat Neagoe. Acesta spune ca banca este pregatita pentru a face oferte si consiliilor locale si celui judetean pentru a-i ajuta la accesarea de fonduri structurale.
Locul sapte pe tara la Dinamica Comerciala
BRD Craiova este situat pe locul sapte la nivel national ca Dinamica Comerciala (cel mai mare numar de clienti noi atrasi in ultimele 12 luni, cel mai mare numar de agentii deschise in ultimele 12 luni, cel mai mare numar de produse noi implementate).