Lucrarile pentru Autostrada Brasov-Bors vor continua, in ciuda discutiilor asupra bugetului care va fi alocat lucrarilor din 2005, afirma ministrul delegat pentru Lucrari Publice si Amenajarea Teritoriului, Laszlo Borbely.
“Acest proiect va continua, in nici un caz nu se vor opri lucrarile, in ciuda discutiilor desfasurate la nivelul Coalitiei asupra sumei pentru anul 2005“, a spus Borbely.
“Bechtel dorea sa primeasca un raspuns clar din partea Guvernului in legatura cu suma alocata pentru 2005, pentru a se face un grafic cu privire la lucrarile din acest an. Discutiile s-au purtat in jurul sumei de 30 de milioane de dolari in plus sau in minus, insa era sigur ca suma totala va depasi 200 de milioane de dolari“, a precizat ministrul. Potrivit reprezentantilor Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR), suma care urmeaza sa fie alocata lucrarilor la autostrada Transilvania pentru 2005 ajunge la 214 milioane de euro. Cuantumul exact va fi cunoscut dupa rectificarea bugetara, urmand ca Bechtel si CNADNR sa cada de acord asupra graficului lucrarilor conform sumei care va fi alocata. Pe de alta parte insa, directorul general adjunct al CNADNR, Mircea Pop, s-a declarat sceptic asupra faptului ca Autostrada Brasov-Bors poate fi finalizata la timp, adica in 2012, Romania asumandu-si un grafic anual de plati de peste 500 de milioane de euro. (D.E.)