Liderul PD, Emil Boc, primar al municipiului Cluj-Napoca, si ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, au declarat la sfarsitul saptamanii trecute la Alba Iulia, intr-o conferinta de presa, ca vor sustine constructia autostrazii Transilvania, cu conditia ca pretul sa fie corect. Emil Boc a precizat ca a€žautostrada este un obiectiv important atat pentru Cluj, cat si pentru Transilvania, dar pretul trebuie sa fie corecta€œ.
Liderul PD a accentuat faptul ca a sustinut si va sustine proiectul autostrazii, singura conditie fiind legata de corectitudinea pretului, deoarece sunt bani publici care trebuie justificati. La randul sau, ministrul Vasile Blaga a declarat ca a€žtrebuie verificat intreg contractul privind constructia autostrazii, deoarece si in Romania autostrazile trebuie realizate la preturi corecte, nu de trei-patru ori mai mari decat pretul pe care l-a platit Croatia pentru o autostrada care se face in conditii mult mai rele de reliefa€œ.
Aceste declaratii vin dupa afirmatiile presedintelui Romaniei cu privire la contractele fara licitatie si la revenirea la preturile pietei. De altfel, tot Traian Basescu a ridicat de curand problema ineficientei unei astfel de autostrazi si ca un asemenea proiect ar aduce daune conservarii localitatilor sasesti si chiar ar distruge o parte din istoria habitatului romanesc. Ca replica la declaratiile sefului statului, conducerea Bechtel a apreciat insa ca analiza autoritatilor romane privind autostrada Brasov-Bors va confirma importanta proiectului si si-a exprimat disponibilitatea sa discute pe aceasta tema cu presedintele Traian Basescu si cu premierul Calin Popescu-Tariceanu dupa finalizarea analizei.