Premierul Boc anunta, potrivit Mediafax, ca salariile bugetarilor taiate cu 25% vor creste cu 10% in 2011. Dar cu o conditie: sa se elimine cel de-al 13-lea salariu. Acesta din urma reprezinta 8%. Presedintele Basescu a criticat graba de a anunta cresterea salariilor cu 10% in 2011. Deci ramane doar eliminarea celui de-al 13-lea salariu, ceea ce inseamna o noua reducere a veniturilor bugetarilor in 2011.
Emil Boc a anuntat, miercuri, ca in 2011, salariile bugetarilor ar urma sa creasca in medie cu 10% in raport cu cele diminuate cu 25%, iar daca procesul de restructurare va avea succes, procentul de crestere a veniturilor angajatilor din aparatul bugetar ar putea fi mai mare: "Procesul de restructurare a aparatului bugetar este absolut necesar. De aceea, ce se contureaza in momentul de fata este urmatorul lucru: in 2011 salariile bugetarilor vor creste in raport cu diminuarea pe care au suferit-o acum cu 25%. Si vreau sa fiu foarte direct si sa spun pe cifre. Ca va creste este clar. Cu cat va creste se pune intrebarea. Vor creste cu cat ne vom permite noi ca tara sa ne intretinem. In functie de succesul procesului de restructurare, vom putea avea o crestere a salariilor si cu mai mult de 10% si vom vedea asta la sfarsitul procesului de restructurare".
Primul ministru a anuntat, insa, potrivit Mediafax, ca o alta conditie pentru ca salariile sa poata creste in 2011 este eliminarea celui de-al 13-lea salariu. Iar presedintele Traian Basescu a pus lucrurile la punct: Romani, renuntati la orice speranta de a reveni in 2011 la salarii decente in sectorul bugetar!