Rezervele valutare ale Bancii Nationale a Romaniei (BNR) au scazut in noiembrie, fata de octombrie, cu 90 milioane de euro, la 27,228 miliarde euro, intrucat iesirile, de 1,709 miliarde euro, au depasit valoarea intrarilor, de 1,619 miliarde euro. La finele lunii octombrie 2008, rezervele valutare la bancii centrale erau de 27,318 miliarde euro.
BNR a inregistrat, in noiembrie, intrari la rezerva valutara de 1,619 miliarde euro, reprezentand in principal modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit, operatiuni pe piata interbancara si venituri din administrarea rezervelor internationale. Totusi, iesirile de la rezerva valutara au fost de 1,709 miliarde euro, generate de modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit, plati din contul Comisiei Europene, operatiuni pe piata interbancara, plati de rate si dobanzi aferente datoriei publice externe directe si garantate de stat si altele.
Rezerva de aur s-a mentinut la 103,7 tone, valoarea acesteia fiind de 2,112 miliarde de euro, in conditiile evolutiilor preturilor internationale. La finele lunii octombrie, valoarea rezervei de aur era de 1,9 miliarde euro.
Astfel, rezervele internationale ale Romaniei (valute plus aur) au ajuns, la finele lunii noiembrie, la 29,34 miliarde euro, in urcare cu 114 milioane de euro comparativ cu valoarea de 29,226 miliarde euro raportata la sfarsitul lunii octombrie.